fredag 13 februari 2009

Matte på resa..

Matte ska resa bort *snyft*. Hon ska åka ända ner till Malmö. Hon säger det är för långt för oss. Så vi får inte följa. Fast det låter inte så kul att sitta i buren i 20h på ett tåg. Skulle ju bli heltokig.

(Fast har inga problem med buren, mamma behöver bara öppna och jag kryper in. Vet ju att det brukar betyda ÄVENTYR! Fläckis kommer garanterat att tjorva, det gör hon alltid. Fattar inte varför.)


Klokt av mamma att lämna oss hos sin storebror och familj. Där bodde vi ju alla tre för inte så länge sedan, när det skulle fixas med lägenheten.

Händer många spännande saker där:
- De har 2 råttor i bur. Tyvärr stänger de in dem i ett rum så vi inte kan leka med dem.. konstigt och väldigt tråkigt tycker vi.
- Det bor 3 barn där. Ganska livat men roligt. De myser, busar och hittar på en massa skoj med oss.
- Sen bor det 2 jättesnälla vuxna där också som rensar vår låda, ger oss mat och kelar en massa.

hehe ibland öppnar de dörren och glömmer bort oss. Då brukar vi smita förbi ut. Wow.. frihet! Men usch vad kallt och snöigt det är ute. De gäller att tvätta tassarna noga. Oftast märker tvåfotingarna väldigt fort och bär in oss.. tråkmånsar. men matte blir så orolig att vi ska komma bort. jaja vi ska göra vårat bästa och försöka uppföra oss.



Här är ett kort från när vi varit besök hos dem tidigare. Trappor är väldigt roliga. Ska önska det i födelsedags present nästa gång. Mjau..

Nu ska vi krypa till kojs. Sov så gott.



Utmaningen antagen

Idag fick jag en utmaning utav Therese som jag självklart antar.

Utmaningen går ut på:

• Gå in i mappen Mina Bilder.
• Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen.
• Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den.
• Utmana sex andra personer och länka till dem.

I min sjätte mapp fann jag denna bild som den sjätte bilden :



Detta är taget när min kära vän Lollo och hennes kompanjoner, gruppen Dragonkings, höll kurs i Piteå i somras. Detta är min andra dragking som jag har gjort. Minns inte vad han fick för namn.. Men han var cool. En snubbe med kontakter som "signar" blivande artister till sitt skivbolag. haha.

Dessa har jag skickar jag utmaningen till:
Simba och Leo, Stampe & Stella, Helen, Alice

tisdag 10 februari 2009

Våra kattvänner



Detta är RANDI en katt vän till oss. Eller vän och vän.. Fläckis brukar jaga henne. Då går det undan kan jag lova. De fräser mest på varandra. När vi är på stugan så vill alltid Randi komma in till oss (vi har egen stuga) och mysa, busa och tjuva mat. Haha, jag har tom fått min mamma att ge dem Hill´s kattmat istället för friskis och andra bugetmärken. Randi är skitnöjd.

Detta är en kissekatt som kommer från kullen som min mamma har varit så gullig och skött om innan, under och efter deras födelse tills de fick nya hem.

Så här såg de ut när jag fotade dem första gången:



Vi kunde inte skilja på dem på dem ibörjan. Alla var grå, tussiga och ubergulliga.

När de var 7 veckor såg de ut såhär:




Så småningom gav vi dem namnen..

Krokus - har fått ett nytt hem och heter nu CHILI



Krokus fick sitt namn av att han hade en liten böj på mitten av sin svans. Inte synlig men man kände den. Krokus eller Chili var den enda killen i kullen och blev bokad direkt. Han var en lite n morsgris som mest låg och diade hos mamma sin och var lite små skrajj av sig. Vad jag vet så mår han jättebra i sitt nya hem.

Rambolina - har också ett nytt hem och trivs där.



Rambolina var en bustjej men lite lugnare än sin syster Randi. Helgo och startade gärna bus och röj i hela huset. Rummet de bodde i fick renoveras efter deras vistelse. Nog för att det behövdes.
- Heltäckningsmattan åkte ut - kattkiss överallt.
- Tapeterna ner rivna på de flesta ställen. Haha

Randi - är busfröt som stannade i sitt stödhem



Randi fick sitt namn av sina två fartränder som dök upp på hennes rygg. Troligtvis pga av hennes tempo. Vi brukade säga att nu har motorvägen öppnat när Rambolina och Randi började.. Vilka underbara liv. Som sagt Randi stannade hos min mamma, pappa, lillebror och huskatten MYSAN. Till hennes förtret. men målet var att Randi skulle få lite fart på hennes fläsk. Hon är en riktig soffpotatis.

Mysan



Vän är nog fel ord att använda här, fast vän till familjen är hon ju. Mysan är ju min lilla ädelsten.
Åå hon är en så fin kissemiss.

Lite kattpyssel



Ett enkelt pyssel om man vill göra kissekatternas matskål lite personligare

Material:
-matskål från Dollarstore 20-30:-
- klisterbokstäver från pysselaffär

Sedan är det bara att sätta igång. Enkelt, snyggt och billigt. Lycka till!



Har äntligen hittat en pärlbricka med kattmotiv. Så lycklig. Så nu har jag gjort 2 katter som ser ut som älsklingarna. Detta är deras nya namnskylt på ytterdörren. Blev jättefina! Återkommer med foto på verket när kamera finns.

fredag 6 februari 2009

Kattfunderingar

Det är så sorgligt. Jag har ingen kamera att fota kissekatterna, självklart ser jag jättefina bilder hela tiden i mitt huvud. Tillsvidare använder jag mig av alla hundratals bilder jag redan har som jag inte lagt ut. Här är en goding: Mammas lilla älskling sitter alltid i skostället när jag kommer hem. Hon ska alltid vara först för att hälsa



Alltså Dino är en riktig soffpotatis. Jag får kämpa ihjäl mig när det ska busas/motioneras. Fläckis är på men Dino.. ajaja. han rör på en tass och sedan bara stirrar på en. E du dum eller? Ska jag jaga den DÄR?


(det här var den busigaste bild jag hittade)


(här en desto busigare Fläckis)

Sak samma.. Nu har jag hittat Dinos ultimata leksak, som han kan sysselsätta sig med sig. helt otroligt. Ta plast ringen från Coops 2l juice paket och han blir som förbytt. En riktig vilding. Så underbart att se. Så nu köps BARA den juice. Hihi. Dino´s bästa leksak helt klart.

Kämpar fortfarande med kissproblemet. Känns tungt. Trodde det var över, men han började om. Läser tips om igen nu, men kommer inte fram till något klokt. Tror faktiskt att allt skulle lösa sig om de fick blir ute katter båda två. De skulle bli lyckligare och mer tillfredställda. Det har ju visat att det verkligen älskar det. Men det finns så många saker som går emot det:

1. Jag får inte ha katterna ute på området (fast många har det ändå)
2. Jag blir nervös att något ska hända dem: att de springer bort, inte hittar hem, blir påkörda, något är dum mot dem eller tar dem.. ja jag kan fortsätta. Är en riktig hönsmamma.

Kom gärna med tips och råd. Är i stort behov av det.


(Dino överlycklig utomhus, men bästa stället är stugan. Med all skog och spännande djur. Där vill Dino bo, Fläckis också)

Något Dino älskar är att dricka ur vattenglas, helst mina. Att de har en dyrvattenfontän spelar ingen roll, står det ett vattenglas framme måste han dricka ur det. Men de nya glasen är inge bra, hehe, om det inte är fullt kommer han inte åt vattnet för han fastnar med ansikte. Fy för smala glas mamma. HEHE

tisdag 3 februari 2009

Väldens vackraste KALENDER

Detta år har jag beställt en jättefin fotokalender på min katter:

JANUARI



FEBRUARI



MARS



APRIL



MAJ



JUNI



JULI



AUGUSTI



SEPTEMBER



OKTOBER



NOVEMBER



DECEMBER

Myspysen har blivit mysigare

Min gullegris Dino har blivit mysigare.. hur det nu har gått till. När det ska mysa är det ALLTID på hans villkor. Då kräver han uppmärksamhet. Vi är väldigt olika ibland.. men men ska väl lära mig något av det. Det sägs ju att de man möter är där för att lära en något och det är sant alla har något att lära av varandra.. iaf nu spinnade jag iväg.. haha



Han kliver upp i knät och säger: Släpp allt du håller på med och ägna all uppmärksamhet åt mig.
Sötnos så klart gör man det. Men det är nyttigt också. Han får mig att gå ner i varv och bara sitta ett tag och njuta av stunden annars är det flera järn i elden.



Men det som fascinerar mig mest är att när man kliat honom en stund och tröttnar, ja då pyser han iväg ganska snabbt. tråkigt. men nu har han börjat ligga kvar - LÄNGE. Till min stora förvåning och lycka.

Den magiska filten



Detta är Fläckis stora favorit filt. Om jag lägger den i sängen kommer hon och ska mysa. Den är tydligen helt fantastisk att mjölktrampa på. Jag tackar denna filten från djupet av mitt hjärta. Den har hjälpt mig att få bättre kontakt med Fläckis. Från att vara så skygg har hon blivit en riktigt morsgris som älskar att mysa.



Denna bild är första gången hon la sig hos mig. Jag var stel av lycka och tordes inte röra mig ur fläcken (hihi) för att hon inte skulle gå iväg. Under en lång tid har hon sovit hos mig i sängen men den ljuva tiden är det slut med nu. Fick ett jättefint fårskinn av min farmor som jag tänkte ha nedanför sängen för kalla fötter. Men tji fick jag det puttade Fläckis under sängen och sover på i tid och otid. jaja.. hon e för söt